Sammon vartijat

Sammon vartijat trilogia: Tuliterä

Tuliterä on sammon Vartijat-trilogian ensimmäinen osa.

Väinämöisen ja Louhen taistelu Sammosta päättyi sen hajoamiseen. Osa paloista vaipui mereen, osan aallot kuljettivat rannoille, missä ne toivat vaurautta koko maapallolle. Hävinnyt Louhi palasi Pohjolaan, mutta vannoi vielä kostavansa kokemansa tappion.

Jo sukupolvien ajan Sammon vartijat ovat varjelleet ihme-esineen sirpaleita estääkseen Louhta kokoamasta sitä uudelleen. Mutta onko Pohjolan mahti taas vahvistumassa?

Ystävykset Ilmari ja Ahti saavat tietää olevansa Sammon vartijoiden perillisiä. Heidän isiensä kadottua kalareissulla on poikien vuoro astua näyttämölle. Apunaan Ilmarin neuvokas isosisko Anni, maaginen kannel sekä Väinämöisen miella, Tuliterä, he lähtevät matkalle, josta riippuu koko maapallon kohtalo.

Kuvittanut: Jussi Kaakinen

Sammon vartijat trilogia: Tuliterä Lue lisää »

Sammon vartijat trilogia: Louhi

Louhi on Sammon vartijat-trilogian kolmas ja viimeinen osa.

Kolmannessa osassa saattue etsii mystistä ja salattua Pohjolan valtakuntaa. Ystävysten tehtävänä on tuhota Sampo, ihmekone, jota Pohjolan valtiatar Louhi rakentaa anastaakseen itselleen maailman kaikki rikkaudet ja luonnonvarat.

Tiedetään, että Pohjolaan päästäkseen matkaajan on ylitettävä tulinen koski, ohitettava sitä vartioiva jättiläiskotka. susi ja karhu sekä päästävä taivaaseen asti ulottuvan rauta-aidan yli. Mutta missä tämä hyinen vatlakunta sijaitsee?

Urhean Jokkerin, neuvokkaan Annin, taitavan Ilmarin, uhmakkaan Ahdin, epävarman Saanan ja viisaan Ainon on käytettävä kaikki taitonsa, ennen kuin Pohjolan arvoitus ratkeaa.

Kuvittanut: Jussi Kaakinen

Sammon vartijat trilogia: Louhi Lue lisää »

Sammon vartijat trilogia: Tiera

Tiera on jatko-osa Tuliterälle, joka sai vuoden 2007 parhaalle nuortenkirjalle myönnettävän Topelius-palkinnon.

Hävittyään ensimmäisen taistelunsa repaleinen Sammon vartijoiden joukko matkaa pohjoiseen. Toinen Väinämöisen kätkemistä Sammon sirpaleista on yhä kateissa ja kilpajuoksu sen löytämiseksi on käynnissä. Panokset ovat kovat: löytäjä saa hallita maailmaa. Matka on vaarallinen, sillä Louhen kätyrit vaanivat saattuetta, joka kuitenkin saa yllättävän vahvistuksen: Tieran, uskollisen ja taitavan soturin.

Tilannetta ei helpota sekään, että Ilmarin paras yhtävä Ahti on yhä Loviattaren vankina Tuonelassa. Hänen pleastamisekseen Annin, Ilmarin ja Saanan on kohdattava tietäjistä suurin, pelottava Antero Vipunen..

Kuvittanut: Jussi Kaakinen

Sammon vartijat trilogia: Tiera Lue lisää »

Scroll to Top