Muut

Ohutta yläpilveä

Ohutta yläpilveä seurataan karanneen koulutytön Marin kesää tien päällä ympäri Suomea. Mari päätyy sadepilviä pakenevan Matiaksen kyytiin. Yhdessä he alkavat jahdata poutapilviä ja törmäävät Jaakkoon ja Kaleviin, joilla ei taida olla ihan puhtaat jauhot pussissa. Vaiherikkaiden tapahtumien johdosta kaikki neljä joutuvat pakomatkalle, jonka aikana sekä Matias että Mari löytävät itsestään aivan uusia puolia.

Ohutta yläpilveä on nuorille suunnattu romaani.

(Kirja on pokkari)

Ohutta yläpilveä Lue lisää »

Kouluun!

Kirjailija Timo Parvela ja lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ovat yhdessä kirjoittaneet ekaluokkalaisten vanhemmille tarkoitetun kirjan, jonka tarkoituksena on saattaa ekaluokkalainen onnistuneesti koulutaipaleen alkuun.

Kouluun! Lue lisää »

Karuselli

Pikku-unni Kattila on oppinut, että pienet eivät saa tuhlata isompien aikaa. Kun Kattila saa ystäväkseen pitkäkoipisen Onni-haitaran, hän huomaa, että ystävän kanssa on aika erilaista. Syntymäpäivälahjaksi Kattila jaa Onnilta taivaalla tuikkivat tähdet ja maailmankaikkeuden kaiken ajan.

Katso myös Keinulauta ja Onnenpyörä.

Kuvittanut: Virpi Talvitie

Karuselli Lue lisää »

Onnenpyörä

Onnenpyörästä voitettu limsapullo saa tärkeän tehtävän. Pienen unni Kattilan lähettämä pulloposti on lyhyydessään liikuttava.

Onni, tule luokseni! Minulla on sinulle yllätys. Kattila.

Pullopostin kulkua on pakko jännittää henkeä pidätellen. Huomaavatko honkkelit ohilipuvan pullon? Pääseekö Kalakki sen kanssa perille? Riittääkö lapsen usko toteuttamaan mahdottomalta tuntuvan toiveen?

Katso myös Keinulauta ja Karuselli.

Kuvittanut: Virpi Talvitie

Onnenpyörä Lue lisää »

Sanoo isä

Laurin isä osaa vastata ihan kaikkeen. Hän on hurjan viisas. Tietää senkin, mitkä ovat synttärikakun ainekset: pohja, täyte, kuorruke, kostuke, kastike ja vastike. Ja moni ei tiedä, miksi linnut muuttavat syksyllä – no kun etelänmatkat kallistuvat joulua kohden. Laurin synttäripäivä on aika erikoinen. Vaikka postietana hidasteleekin kutsukorttien jakamisessa, vieraaksi saapuvat niin haltijatar, ritari, kuin kuningaskin. Ja tietysti isä.

Katso myös Mitäs siihen sanot, isä?

Kuvittanut: Kristiina Louhi

Sanoo isä Lue lisää »

Hyvän mielen iltasatuja

Hattunsa kadottanut hajamielinen noita taikoo suutuspäissään metsän eläimiä jääkaapeiksi ja liikennemerkeiksi. Ahne kangaskauppias saa elämänsä opetuksen neljältä viisaalta vanhukselta, kun hän yrittää viedä köyhän tytön mansikat. Miksi susi ulvoo ja pitää kylän asukkaita pelon vallassa? Siksi, että sekin pelkää pimeyttä ja yksinäisyyttä. Entä pitääkö lasten aina saada tahtonsa läpi ja mikä merkitys onkaan sovulla?

Hyvän mielen iltasatuja – hassuttelevia, opettavaisia, huisin jännittäviä ja mielikuvitusta kutkuttavia tarinoita!

Kuvittanut: Virpi Penna

Hyvän mielen iltasatuja Lue lisää »

Outo juttu

“Tänään on aivan tavallinen koulupäivä, jolloin puhumme tavallisista asioista tavallisella tavalla ja tavallisella äänellä. Se on hauskaa.”

Tai niin opettaja luulee. Sillä ainakin välitunneilla Hilmalle, Mikolle, Jesselle ja muille tapahtuu aika outoja juttuja. Ensimmäisellä syödään näkymättömyyspillereitä, toisella lennetään matolla ja kolmannella tutustutaan pullon henkeen. Neljännellä välitunnilla kaikki nielaisevat voimapillereitä, minkä jälkeen voidaankin hyppiä puiden yli ja lennättää pallo Jupiterin kuuksi.

Kirja sopii lukemaan opetteleville.

Kuvittanut: Mika Launis

Outo juttu Lue lisää »

Poika

Kirja on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Mä yritän kertoa tämän lyhyesti. Se kaikki alkoi ongenkoukuista, joita mä väänsin päässäni. Siis kysymyksistä. Niitä vaan rupes kerääntymään nurkkiin ja kirjoituspöydän laatikoihin enkä mä voinut asialle mitään. Sitten tuli isoisä, joka vähän helpotti tilannetta, kun se oli niin hyvä tyyppi. Ja sitten tuli tyttö, joka puolestaan vaikeutti tilannetta, sillä se se vasta olikin hyvä tyyppi. Ja tytöllä oli vielä koirakin, josta mä en oikeen osaa sanoa millainen tyyppi se oli, mutta se kuitenkin helpotti kaikkea, vaikka sen kanssa oli kyllä aika vaikeata.

Niin, ja sitten oli ne vuokralaiset, joita isoisä epäili anarkisteiksi. Mä en kylläkään uskonut sitä, ainakaan paljon. Kaiken päälle nousi kevät uhkaavana ja pelottavana, ja mun pää oli täynnä tyttöä, koiraa, kevättä, isoisää, anarkisteja ja kysymyksiä; tässä järjestyksessä – ja etenkin tyttöä.

Musta alkaa pikkuhiljaa tuntua, että vois olla parempi, jos lukisitte itse koko jutun. Se alkaa koko lailla toiselta puolelta tätä kirjaa.”

Poika

Poika Lue lisää »

Pelkotiloja

Kirja on tarkoitettu aikuisille.

Matias on sairas mies. Pankkikortin tunnusluku ei pysy päässä ja käpyrauhanen riutuu valon puuteessa. Matiaksella on uniapnea, dementia, vatsasyöpä, rytmihäiriöitä ja monipuolinen kokoelma muita tauteja, joiden takaa on turvallista pelätä elämää. Työ yliopistolla on vaativaa, miehinen identiteetti ei ole itsestäänselvyys ja ympärillä on kaksi vahvaa naista: vaimo Tuuli ja ihastuttava Milla. Mitä lähemmäksi elämää Matias joutuu sitä enemmän hän pelkää ja turvaa luovat vain luotettavat sairaudet. Kun elämätön elämä kerrotaan ahdistuksen määrällä, saadaan tulokseksi pelkotiloja.

Timo Parvela on kirjoittanut neuroottisen hauskan kuvauksen nuoren miehen sairauksista ja rakkauksista kahden naisen välissä.

Pelkotiloja Lue lisää »

Pikkuveljet ja taika-avain

Jaakko on pikkuveli ja pikkuveljiä sorsitaan. Heidän jalkapallonsa tyhjenevät kesken pelin, polkupyörien lokasuojat ovat serpentiiniä ja jääkiekkopelien keskushyökkääjät ovat juuttuneet kiinni. Joskus Jaakosta tuntuu, että pikkuveljet ovat olemassa vain käyttääkseen loppuun isoveljien hylkäämät tavarat.

Mutta sitten löytyy avain, taika-avain! Sillä pikkuveljet voivat avata pähkinöitä, venttiileitä, kirjeitä, ikkunoita, ovia, televisioita, muttereita ja muuta. Taika-avaimen avulla pikkuveljet tutustuvat aivan päättömään kummitukseen ja kohteliaaseen kiinalaislapseen. Ratkaisevatpa he salaperäisen Lukkomestarin arvoituksenkin. Viimeinkin pikkuveljillä on jotain, mitä kaupungin jokainen isoveli kadehtii.

Kuvittanut: Markus Majaluoma

Pikkuveljet ja taika-avain Lue lisää »

Scroll to Top