Ella

Minä olen Ella, olen ensimmäisellä luokalla. Meillä on mukava luokka ja mukava opettaja, tai oli, sillä viime aikoina opettaja on ollut vähän hermostunut…
Nykyään kaksi ja puoli luokalla oleva Ella on seikkaillut kirjoissa jo vuodesta 1995 alkaen. Ella ja kaverit -kirjasarja kertoo koulusta ja maailmasta alakoululaisen Ellan silmin. Kirjojen huumori uppoaa lapsiin ja aikuisiin kansallisuudesta riippumatta.

Huumori on kuin kieli, jota eri-ikäiset lukijat ymmärtävät. Ella-kirjojen erityispiirre onkin se, että ne yhdistävät lapsia ja vanhempia, oppilaita ja opettajia.

Ella-kirjoja on käännetty kymmenelle kielelle. Norjassa ja Venäjällä Ella-kirja on valittu vuoden lastenkirjaksi. Saksassa Ella-kirjoja on myyty jo noin 500 000 kappaletta.

Vuonna 2014 Ella-sarja uudistuu. Teksti on entistäkin helppolukuisempaa ja kirjoissa on Mervi Lindmanin runsas, hauska ja herkullinen kuvitus.

Kirja on hyvä kaveri, Ella-kirjoissa kavereita riittää!

Ella ja kaverit 2

Ella ja Kaverit 2 sisältää kirjat Ella ja lopettaja, Ella ja Pate, Ella ja Pukari sekä Ella yökoulussa, jotka ovat aiemmin ilmestyneet Kirjava Kukko -sarjassa.

Uudessa yhteisniteessä luokkakaverukset seikkailevat ensin kesäleirillä. Sinne saapuu myös heidän opettajansa – joka tosin luulee lähteneensä hermolomalle. Tokan luokan alkaessa syksyllä Pate pettyy, kun ensimmäisen luokan jälkeen ei alakaan yliopisto. Ja lakkoon hän ryhtyy, kun kuulee, ettei koulussa vielä toisellakaan luokalla makseta palkkaa. Entäs kun luokalle saapuu Pukari: Tuukka kuulee opettajan sanovan rehtorille, että Pukari ei ole tältä planeetalta. Eli poika on siis varmasti humanoidi!

Onneksi luokka lopulta pääsee yökouluun, jonka opettaja järjestää vannottuaan, että sellaista ei järjestetä ennen maailmanloppua. Mutta onneksi yökoulussa on vain yksi sääntö: kaikki on kiellettyä.

Kuvittanut: Mervi Lindman

Ella ja kaverit 2 Lue lisää »

Ella ja Äf Yksi

Minä olen Ella. Olen jatkuvasti toisella luokalla. Meillä on mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli,ennen kuin meidän koulumme päätettiin lakkauttaa ja meidät siirrettiin uuteen, kymmenentuhannen oppilaan kouluun.Uudessa koulussa oli aika erikoista: Me tutustuimme siellä Annaan, joka oli eksynyt jo kolme kuukautta aiemmin, eikä ollut vieläkään löytänyt omaa luokkaansa. Käsityöluokassa oli sahanpurumyrsky, liikuntasalissa sata oppilasta pelasi pingistä ja ruokalassa tarjottiin mysteerimöykkyjä. Sen lisäksi siellä oli vielä Äf Yksi, poika johon ei saanut koskea, koska hänen isänsä halusi hänestä formulatähden. Ilman Marttia me olisimme olleet pulassa. Ai kukako on Martti? Hän on Karsserikeiju.
Tähän kirjaan perustuu ensimmäinen Ella ja Kaverit -elokuva!
Kuvittanut: Mervi Lindman

Ella ja Äf Yksi Lue lisää »

Ella ja Äf Yksi (elokuvapainos)

Minä olen Ella. Olen jatkuvasti toisella luokalla. Meillä on mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli,ennen kuin meidän koulumme päätettiin lakkauttaa ja meidät siirrettiin uuteen, kymmenentuhannen oppilaan kouluun.Uudessa koulussa oli aika erikoista: Me tutustuimme siellä Annaan, joka oli eksynyt jo kolme kuukautta aiemmin, eikä ollut vieläkään löytänyt omaa luokkaansa. Käsityöluokassa oli sahanpurumyrsky, liikuntasalissa sata oppilasta pelasi pingistä ja ruokalassa tarjottiin mysteerimöykkyjä. Sen lisäksi siellä oli vielä Äf Yksi, poika johon ei saanut koskea, koska hänen isänsä halusi hänestä formulatähden.Ilman Marttia me olisimme olleet pulassa. Ai kukako on Martti? Hän on Karsserikeiju.
(Kirja on uudempi painos elokuvasta tutulla kansikuvalla)

Ella ja Äf Yksi (elokuvapainos) Lue lisää »

Ella ja seitsemän törppöä

Minä olen Ella. Olen aina vaan toisella luokalla. Se ei kuitenkaan yhtään haittaa, sillä meillä on tosi mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli ennen kuin Paavo tuli. Paavo on nimittäin aika kova kilpailemaan. Hänellä on kuulemma niin painava koululaukku. että se täytyy tuoda kouluun traktorilla. Hänellä on myös niin paljon läksyjä, että hänen äitinsä on palkannut työntekijöitä tekemään niitä. Lisäksi hän väittää, että hänellä on enemmän isiä kuin kenelläkään meistä. Tuukka on varma, että Paavo vain huijaa. Siksi he löivät karmean vedon.

Kuvittanut: Mervi Lindman

Ella ja seitsemän törppöä Lue lisää »

Ella ja lopettaja

Opettaja on hermolomalla kesäleirillä, koska hänen vauvansa itkee kaikki yöt. Ella on samalla leirillä, kuten myös karmea lopettaja, joka on tunnettu siitä, että yhtä aikaa murhaa ja opettaa. Ella kavereineen päättää saada lopettajan satimeen, mihin tarvitaan niin vartijapässin kuin Paten apua. Ongelmia riittää: Minkä takia lopettaja käyttää valepukua? Miksi hän kutsuu opettajaa omaksi pässikseen?

Kuvittanut: Markus Majaluoma

Ella ja lopettaja Lue lisää »

Ella luokkaretkellä

Minä olen Ella. Me olemme luokkaretkellä. Se oli kaikista hurjan hauskaa, vaikka opettajaa vähän harmitti, kun hän unohti kassinsa ja kaikki rahat koulun pihalle. Onneksi opettaja ja hänen vaimonsa löysivät kuitenkin lisää rahaa spagettikastikkeesta, vaikka oikeasti ne olivat kyllä Paten limsarahat, jotka hän oli pudottanut kattilaan tavattuaan punaisen tädin, jolla oli hassu hattu. Museossa me näimme elävän muumion ja hänen miehensä faaraon, joka oli tosi kohtelias ja opettavainen. Ihan niin kuin se eläintarhan setäkin, joka halusi ensin määrätä opettajalle sakkoa, mutta ei sitten määrännytkään nähtyään Paten kalsarit, joissa oli raketin kuvia. Luokkaretket ovat mukavia. Siksi meitä kaikkia vähän harmittikin, kun opettaja sanoi, että seuraava tehdään vasta sadan vuoden kuluttua.

Kirja on aikaisemmin ilmestynyt Kirjava kukko -sarjassa. Katso myös Ella ja kaverit 1-3 sekä Ella ja kaverit 4-7.

Kuvittanut: Markus Majaluoma

Ella luokkaretkellä Lue lisää »

Ella yökoulussa

Ella on toisella luokalla. Hänellä on mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli, sillä viime aikoina opettaja ei ole ollut ainoastaan mukava vaan oikein superkiva. Hän nimittäin lupaa, että luokka pääsee yökouluun. Vaikka aluksi opettaja vannoo, että sitä ei kyllä järjestetä ennen maailmanloppua. Mutta oppilaat ryhtyvät oitis keräämään pulloja, rahaa ja muuta hyödyllistä yökoulun hyväksi. Samppa uhraa napanöyhtäpurkkinsa ja Pate taas tuo makuupussin, makkarapussin, karkkipussin, jätepussin, pukupussin ja rahapussin. Kun yökoulu vihdoin alkaa, opettajalla on yksi ainoa sääntö: kaikki on kiellettyä.

Kirja on aikaisemmin ilmestynyt Kirjava kukko -sarjassa. Katso myös Ella ja kaverit 1-3 ja Ella ja kaverit 4-7.

Kuvittanut: Markus Majaluoma

Ella yökoulussa Lue lisää »

Ella Lapissa

Ellan luokka on lähdössä palkintomatkalle ulkomaille. Kaikki ovat tietysti innoissaan, erityisesti opettaja, joka on aina unelmoinut näkevänsä täysikuun automaan yllä. Siksi kaikki ovat erityisen hämmästyneitä, kun koko porukka päätyykin Lappiin. Vielä enemmän kaikki hämmästyvät, kun joulupukki ja tonttujoukko saapuvat hakemaan heitä lentokentältä, ja kaikkein eniten kaikki hämmästyvät, kun opettaja kutsuu joulupukkia isäkseen.

Kuvittanut: Mervi Lindman

Ella Lapissa Lue lisää »

Ella ja Paterock

Ellalla on mukavia ystäviä, mukava luokka ja mukava opettaja. Kaikki olisikin oikeun mukavaa, ellei Patea uhkaisi luokalle jääminen ja opettajaa häätö. Pate ei nimittäin osaa kertotaulua. hänen mielestään tuleva rokkistara ei sellaista tarvitse. Manageri saa opetella sen hänen puolestaan. Opettajaa puolestaan uhkaa häätö, koska hänen koiransa Kojo ja Ootti ulvovat äisin ja isännöitsijä päivisin.

Kuvittanut: Mervi Lindman

Ella ja Paterock Lue lisää »

Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa

Meistä oli pelottavaa, että salainen järjestö aikoi varastaa meiltä oppikirjat. Kaikki olivat vaarassa. Onneksi opettajalla oli meidät. Jos opettaja oli rehtori, me olimme hänen agenttejaan. Jos opettaja oli majesteetti, me olimme hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa. Opettajan ja koko koulun tulevaisuus oli meidän käsissämme.

Uudessa seikkailussa Ella ja kaverit kohtaavat pelottavan digiluudigilein, käyttävät agenttivälineitä, naamioituvat ja ottavat lopulta digiloikan.

Kuvittanut: Mervi Lindman

Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa Lue lisää »

Scroll to Top