Kirjat

Ohutta yläpilveä

Ohutta yläpilveä seurataan karanneen koulutytön Marin kesää tien päällä ympäri Suomea. Mari päätyy sadepilviä pakenevan Matiaksen kyytiin. Yhdessä he alkavat jahdata poutapilviä ja törmäävät Jaakkoon ja Kaleviin, joilla ei taida olla ihan puhtaat jauhot pussissa. Vaiherikkaiden tapahtumien johdosta kaikki neljä joutuvat pakomatkalle, jonka aikana sekä Matias että Mari löytävät itsestään aivan uusia puolia.

Ohutta yläpilveä on nuorille suunnattu romaani.

(Kirja on pokkari)

Ohutta yläpilveä Read More »

Kouluun!

Kirjailija Timo Parvela ja lastenpsykiatri Jari Sinkkonen ovat yhdessä kirjoittaneet ekaluokkalaisten vanhemmille tarkoitetun kirjan, jonka tarkoituksena on saattaa ekaluokkalainen onnistuneesti koulutaipaleen alkuun.

Kouluun! Read More »

Ella ja kaverit 2

Ella ja Kaverit 2 sisältää kirjat Ella ja lopettaja, Ella ja Pate, Ella ja Pukari sekä Ella yökoulussa, jotka ovat aiemmin ilmestyneet Kirjava Kukko -sarjassa.

Uudessa yhteisniteessä luokkakaverukset seikkailevat ensin kesäleirillä. Sinne saapuu myös heidän opettajansa – joka tosin luulee lähteneensä hermolomalle. Tokan luokan alkaessa syksyllä Pate pettyy, kun ensimmäisen luokan jälkeen ei alakaan yliopisto. Ja lakkoon hän ryhtyy, kun kuulee, ettei koulussa vielä toisellakaan luokalla makseta palkkaa. Entäs kun luokalle saapuu Pukari: Tuukka kuulee opettajan sanovan rehtorille, että Pukari ei ole tältä planeetalta. Eli poika on siis varmasti humanoidi!

Onneksi luokka lopulta pääsee yökouluun, jonka opettaja järjestää vannottuaan, että sellaista ei järjestetä ennen maailmanloppua. Mutta onneksi yökoulussa on vain yksi sääntö: kaikki on kiellettyä.

Kuvittanut: Mervi Lindman

Ella ja kaverit 2 Read More »

Ella ja Äf Yksi

Minä olen Ella. Olen jatkuvasti toisella luokalla. Meillä on mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli,ennen kuin meidän koulumme päätettiin lakkauttaa ja meidät siirrettiin uuteen, kymmenentuhannen oppilaan kouluun.Uudessa koulussa oli aika erikoista: Me tutustuimme siellä Annaan, joka oli eksynyt jo kolme kuukautta aiemmin, eikä ollut vieläkään löytänyt omaa luokkaansa. Käsityöluokassa oli sahanpurumyrsky, liikuntasalissa sata oppilasta pelasi pingistä ja ruokalassa tarjottiin mysteerimöykkyjä. Sen lisäksi siellä oli vielä Äf Yksi, poika johon ei saanut koskea, koska hänen isänsä halusi hänestä formulatähden. Ilman Marttia me olisimme olleet pulassa. Ai kukako on Martti? Hän on Karsserikeiju.
Tähän kirjaan perustuu ensimmäinen Ella ja Kaverit -elokuva!
Kuvittanut: Mervi Lindman

Ella ja Äf Yksi Read More »

Ella ja Äf Yksi (elokuvapainos)

Minä olen Ella. Olen jatkuvasti toisella luokalla. Meillä on mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli,ennen kuin meidän koulumme päätettiin lakkauttaa ja meidät siirrettiin uuteen, kymmenentuhannen oppilaan kouluun.Uudessa koulussa oli aika erikoista: Me tutustuimme siellä Annaan, joka oli eksynyt jo kolme kuukautta aiemmin, eikä ollut vieläkään löytänyt omaa luokkaansa. Käsityöluokassa oli sahanpurumyrsky, liikuntasalissa sata oppilasta pelasi pingistä ja ruokalassa tarjottiin mysteerimöykkyjä. Sen lisäksi siellä oli vielä Äf Yksi, poika johon ei saanut koskea, koska hänen isänsä halusi hänestä formulatähden.Ilman Marttia me olisimme olleet pulassa. Ai kukako on Martti? Hän on Karsserikeiju.
(Kirja on uudempi painos elokuvasta tutulla kansikuvalla)

Ella ja Äf Yksi (elokuvapainos) Read More »

Ella ja seitsemän törppöä

Minä olen Ella. Olen aina vaan toisella luokalla. Se ei kuitenkaan yhtään haittaa, sillä meillä on tosi mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli ennen kuin Paavo tuli. Paavo on nimittäin aika kova kilpailemaan. Hänellä on kuulemma niin painava koululaukku. että se täytyy tuoda kouluun traktorilla. Hänellä on myös niin paljon läksyjä, että hänen äitinsä on palkannut työntekijöitä tekemään niitä. Lisäksi hän väittää, että hänellä on enemmän isiä kuin kenelläkään meistä. Tuukka on varma, että Paavo vain huijaa. Siksi he löivät karmean vedon.

Kuvittanut: Mervi Lindman

Ella ja seitsemän törppöä Read More »

Hilma ja Pingviini

Hilma on vauhdikas pieni tyttö, joka saisi äidin mielestä opetella hieman käytöstapoja. Onneksi Hilman paras ystävä Pingviini on oika tapatohtori. Pingviini vie Hilman kävelylle naapurustoon ja opettaa tälle käyttäytymisen alkeita. Retken jälkeen Hilma osaa tervehtiä, tarjota apua, käyttäytyä ruokapöydässä ja paljon muuta.

Kuvittanut: Markus Majaluoma

Hilma ja Pingviini Read More »

Ella ja lopettaja

Opettaja on hermolomalla kesäleirillä, koska hänen vauvansa itkee kaikki yöt. Ella on samalla leirillä, kuten myös karmea lopettaja, joka on tunnettu siitä, että yhtä aikaa murhaa ja opettaa. Ella kavereineen päättää saada lopettajan satimeen, mihin tarvitaan niin vartijapässin kuin Paten apua. Ongelmia riittää: Minkä takia lopettaja käyttää valepukua? Miksi hän kutsuu opettajaa omaksi pässikseen?

Kuvittanut: Markus Majaluoma

Ella ja lopettaja Read More »

Ella luokkaretkellä

Minä olen Ella. Me olemme luokkaretkellä. Se oli kaikista hurjan hauskaa, vaikka opettajaa vähän harmitti, kun hän unohti kassinsa ja kaikki rahat koulun pihalle. Onneksi opettaja ja hänen vaimonsa löysivät kuitenkin lisää rahaa spagettikastikkeesta, vaikka oikeasti ne olivat kyllä Paten limsarahat, jotka hän oli pudottanut kattilaan tavattuaan punaisen tädin, jolla oli hassu hattu. Museossa me näimme elävän muumion ja hänen miehensä faaraon, joka oli tosi kohtelias ja opettavainen. Ihan niin kuin se eläintarhan setäkin, joka halusi ensin määrätä opettajalle sakkoa, mutta ei sitten määrännytkään nähtyään Paten kalsarit, joissa oli raketin kuvia. Luokkaretket ovat mukavia. Siksi meitä kaikkia vähän harmittikin, kun opettaja sanoi, että seuraava tehdään vasta sadan vuoden kuluttua.

Kirja on aikaisemmin ilmestynyt Kirjava kukko -sarjassa. Katso myös Ella ja kaverit 1-3 sekä Ella ja kaverit 4-7.

Kuvittanut: Markus Majaluoma

Ella luokkaretkellä Read More »

Ella yökoulussa

Ella on toisella luokalla. Hänellä on mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli, sillä viime aikoina opettaja ei ole ollut ainoastaan mukava vaan oikein superkiva. Hän nimittäin lupaa, että luokka pääsee yökouluun. Vaikka aluksi opettaja vannoo, että sitä ei kyllä järjestetä ennen maailmanloppua. Mutta oppilaat ryhtyvät oitis keräämään pulloja, rahaa ja muuta hyödyllistä yökoulun hyväksi. Samppa uhraa napanöyhtäpurkkinsa ja Pate taas tuo makuupussin, makkarapussin, karkkipussin, jätepussin, pukupussin ja rahapussin. Kun yökoulu vihdoin alkaa, opettajalla on yksi ainoa sääntö: kaikki on kiellettyä.

Kirja on aikaisemmin ilmestynyt Kirjava kukko -sarjassa. Katso myös Ella ja kaverit 1-3 ja Ella ja kaverit 4-7.

Kuvittanut: Markus Majaluoma

Ella yökoulussa Read More »

Scroll to Top